Scule Diamantate Brasov

Scule Diamantate Brasov

Scule Diamantate Brasov

Scule Diamantate Brasov Scule Diamantate Brasov
 
   cradAcasa   scule diamantateScule diamantate   scule diamantate la comandaScule diamantate la comanda   arii utilizareArii de utilizare   catalogCatalog   agentiAgenti   contactContact 
 
Scule Diamantate Brasov Scule Diamantate Brasov Scule Diamantate Brasov
 
 

Noutati

LEOMA DIAMANT produce si proiecteaza din 1982 unelte superabrazive din Diamant si CBN (Borazon®) cu liant galvanic (electrodepuse) rasina pentru industria mecanica de precizie, aereospatiala, automobilistica, nautica, pentru sectoarele de prelucrare a compozitilor, a materialelor plastice armate, a fibrei de sticla si a pietrei.

Scule Diamantate

Asa-numitele materiale superabrazive sunt:

Diamantul
CBN (Borazon®)
, nitrura cubica de bor

Atributul de “ superabrazivderiva din faptul ca duritatea este in mod decis superioara celei a materialelor abrazive traditionale, precum corindonul, carbura de siliciu, etc.
Diamantul are duritatea 10 pe scara lui Mohs, iar CBN-ul este usorinferioara. Pe scara lui Knoop Diamantul are duritatea de peste 8500 Kg/mm2 aprox., iar cea a CBN-ului de peste 4500 Kg/mm2.
Exista diverse tipuri de Diamant , incepand de la cel prezent in natura, si deci numit Diamant naratul, pana la tipuri din ce in ce mai diferite care sunt produse in mod industrial, numite Diamante sintetice.
CBN-ul in schimb, nu exista in natura: este produs doar in mod industrial.
Productia consta in aplicarea de presiuni elevate la temperaturi inalte carbonului pur, care se transforma astfel in Diamant, sau borului si azotului, care se transforma in Nitrura cubica de Bor.
Diferitele conditii de sinterizare aplicate, permit producerea de produse superabrazive cu diferite caracteristici de taiere si de friabilitate.

 

UNELTELE ELECTRODEPUSE

Uneltele electrodepuse (ED) constau intr-un singur strat de particule de material supraabraziv fixate cu nichel prin galvanizare pe suportul metalic din otel. Grosimea stratului de nichel este in functie de grosimea particulelor, in asa fel incat acestea sa iasa in relief pentru aprox. jumatate din diametrul sau. Particulele sunt retinute prin sudura, dar dat fiind ca ies in mod amplu in relief fata de suprafata uneltei, rezulta a fi foarte agresiv si prevazut cu ample spatii pentru evacuarea “aschiilor”.
Profilul uneltelor ED copiaza profilul suportului baza metalic, deoarece exista doar un singur strat de particule. Pentru aceste unelte nu este posibila prin urmare efectuarea de operatiuni de refacere si/sau de rectificare, dar este posibila realizarea de unelte cu profil complex.
Uneltele uzate pot di regenerate cu ajutorul unui proces care permite indepartarea materialului superabraziv consumat fara deteriorarea suportului din otel. Aceasta operatiune rezulta in mod deosebit convenabila in cazul unor unelte complexe si/sau de mari dimensiuni.

 

 

Aplicaţii:

 •  Pietre abrazive
 •  Pile
 •  Discuri pentru taiere
 •  Ascutire si polizare
 •  Unelte pentru prelucrarea marmurii


   

 

 

UNELTE BRAZATE (AVT)


La uneltele AVT (Advanced Vacuum Tools) singurul strat super-abraziv este fixat pe corpul metalic printr-o oeratiune de brazura efectuata in anumite conditii de joasa presiune. Rezultatul este faptul ca particulele rezulta a fi mult mai expuse fata de uneltele electrodepuse.

Avantajele sunt:

agresivitate superioara, in special pentru granulometriile mari
durata de viata mai mare (de la 3 la 5 ori)
costuri de intretinere mai mici (efortul mai redus in timpul taierii prelungeste durata de viata a uneltei si reduce inter-ventiile de reparatii)
posibilitate de utilizare chiar si pe granituri de duritate medie
Exista anumite dezavantaje, care reprezinta inconvenientul regenerarii, anumite limitari dimensionale, dificultatea in crearea de unelte pentru scopuri inalte.
Aceasta tipologie de unelte este se adreseaza in mod normal industriei de prelucrare a pietrei : marmura, granit, si similare.
 

 

 

Aplicaţii:

 • Pietre abrazive

 • Fierăstraie

 • Discuri speciale

 • Discuri

 • Freze
   Copyrights © 2011 CRAD.ro. All rights reserved | Powered by Expert Online